23948sdkhjf

Tobaksjättens oväntade vision

Tobaksbolaget Philip Morris vision är att helt sluta sälja cigaretter. – Det bästa man kan göra för sin hälsa är att aldrig börja röka. Har man börjat, bör man sluta, säger bolagets Sverigechef.

Ända sedan mitten av 1800-talet har Philip Morris sålt cigaretter och andra tobaksvaror. Bolaget har med åren växt och blivit ett enormt multinationellt bolag med en stor del av värdens cigarettmarknad som sin stora intäktskälla. Men nu blåser det nya vindar.

Bolaget meddelar att de har investerar över 60 miljarder kronor i forskning och utveckling av produkter som ska ersätta cigaretter med andra, mindre hälsofarliga alternativ. En ny teknologi som bolaget utvecklat där tobaken inte förbränns utan bara hettas upp ske ge en rad fördelar, bland annat ska omgivningen slippa drabbas av passiv rökning.

– Det bästa man kan göra för sin hälsa är att aldrig börja röka. Har man börjat, bör man sluta. För de människor som annars hade fortsatt att röka är det bästa att byta till ett bättre, rökfritt alternativ, säger bolagets Sverigechef Richard Wernemar i ett pressmeddelande.

Visionen för bolaget är att göra Sverige till världens första rökfria land.

– Som företag har vi antagit en vision om en rökfri framtid. Cigaretterna ska fasas ut. Sverige är unikt i och med att fler tobaksanvändare använder snus än röktobak. Jag ser det som ett ypperligt utgångsläge att göra Sverige till världens första rökfria land, fortsätter Richard Wernemar.

Kommentera en artikel (5)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079