23948sdkhjf

Svenskt bolag tänker bli först med cannabissnus

Aureum Pharma planerar att rekrytera minst 400 personer inom de närmaste två åren.

Världens första cannabisläkemedel som i beredningsform liknar vanligt portionssnus håller just nu på att tas fram i Sverige. Bakom planerna ligger bolaget Aureum Pharma med säte i Årsta.

”I Sverige har vi en brist på godkända läkemedel med cannabinoider som aktiva substanser. Faktum är att det bara finns ett godkänt preparat på marknaden idag och det är orimligt. Detta ska vi ändra på!”, skriver Therese Nader, vd Aureum Pharma AB, på moderbolagets hemsida.

I ett pressmeddelande konstaterar Aureum Pharma att det är en avancerad process att ta fram ett snabbt, långverkande, effektivt och säkert sätt att leverera de aktiva substanserna i ett cannabinol-molekylärt läkemedel. Efter att ha genomfört en teoretisk förstudie har man kommit fram till att buccal administration av ett cannabisläkemedel, i beredningsformen buccalkudde, kan ge ett effektivt cannabispreparat.

Aureum Pharma ska nu börja tillverka och lansera Auresacculin, ett cannabisläkemedel med en hög halt av THC (tetrahydrocannabinol). Forsknings och utvecklingsarbetet beräknas färdigt inom 6–8 månader. Sedan återstår tid för kandidatens registreringsprocedur hos Läkemedelsverket. Läkemedlet kommer att finnas i flera olika styrkor och sammansättningar av cannabinoider.

Bolaget avser även intruducera två andra preparat (Aurenelin peroral kapsel och Aureteèn tegranulat) med cannabinoider som aktiva substanser, Dessa ska finnas på den svenska marknaden på licensförskrivning redan i år.

I egna odlingsanlägningar, bland annat i Grekland, ska det svenska läkemedelsbolaget driva upp och skörda specifik strain av hampaväxten Cannabis Sativa L +0,2% Thc. Tillverkningen ska sedan ske i Sverige.

För att kunna genomföra detta krävs personal. Bolaget har därför startat en omfattande rekryteringskampanj. I Grekland efterfrågas både nybörjare och erfarna cannabisarbetare. I Sverige letar bolaget främst efter akademisk kompetens. Aureum Pharma räknar med att inom två år behöva anställa minst 400 medarbetare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078