23948sdkhjf

Godkänt för Sprint

Sprint bioscience har fått positivt förhandsbesked om godkännande från europeiska patentverket för två patentansökningar som ingår i bolagets läkemedelsprogram.

Sprint Bioscience har erhållit positivt besked från det europeiska patentverket, EPO, om kommande godkännanden av två patentansökningar för bolagets Vps34-hämmare, som har potential att göra tumörer mer känsliga för behandling med immunonkologiska läkemedel.

Patentansökningarna täcker två olika kemiska serier i bolagets läkemedelsprogram Vps34 och de kommande patentet kommer att gälla till och med februari 2037.

Motsvarande patentansökningar även lämnats in vid patentverk i andra kommersiellt viktiga länder, bland annat USA, Kina, Indien och Japan. Bolaget också lämnat in fyra senare patentansökningar som täcker ytterligare kemiska serier inom programmet.

– Sprint Biosciences teknik för läkemedelsutveckling gör att vi kan skräddarsy molekyler så att de får ett starkt patentskydd. De två patent som nu är på väg att bli godkända i Europa är en hörnsten i en stark global patentportfölj och höjer därmed värdet i Vps34-programmet, kommenterar Jessica Martinsson, tf vd, Sprint Bioscience.

Bolaget är först i världen att med läkemedelsmolekyler beskriva att hämning av proteinet Vps34 kan leda till minskad tumörtillväxt, vilket sker genom att ge kroppens egna immunförsvar bättre möjlighet att upptäcka tumörcellerna. De Vps34-hämmare som Sprint Bioscience utvecklat har i prekliniska studier också visat att tumörer blir mer mottagliga för behandling med checkpointhämmare. En behandlingskombination med Vps34-hämmare har potential att få fler cancerpatienter att svara på de lovande checkpointhämmarna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078