23948sdkhjf

Nytt avtal för Alligator

Alligator bioscience har tecknat ett licensavtal med ett privatägt kinesiskt företag som nu får rättigheter till en av lundabolagets antikroppar.

Det privatägda kinesiska företaget Biotheus i Zhuhai, Guangdong, Kina får genom ett ny tecknat licensavtal de kinesiska rättigheter, omfattande Kina, Hongkong, Taiwan och Macau, till en antikropp från antikroppsbiblioteket Alligator-Gold. Avsikten är att skapa upp till tre nya bispecifika molekyler. Avtalet innehåller även en option att utvidga licensen till att omfatta globala rättigheter.

Licensavtalet innefattar en initial betalning om 1 miljon dollar; 0,5 miljon dollar vid undertecknande och ytterligare 0,5 miljon dollar efter sex månaders vetenskaplig och teknisk utvärdering. Avtalet ger Alligator rätten att erhålla intitala betalningar, delmåls- och optionsbetalningar till ett totalvärde om upp till 142 miljoner dollar. Initiala betalningar och delmålsbetalningar kopplade till olika utvecklingsmål omfattar totalt upp till cirka 52 miljoner dollar. Utnyttjas den globala licensoptionen är bolaget berättigat upp till 90 miljoner dollar, samt royalty-ersättningar på framtida försäljning och delar av eventuella sublicensieringsintäkter.

– Avtalet med Biotheus validerar vårt antikroppsbibliotek liksom vår spetskompetens i att generera högkvalitativa antikroppar i TNFR-familjen, och kan ses som ett första steg i vår ambition att etablera en närvaro på den snabbt växande life science-marknaden i Kina, sade Per Norlén, vd på Alligator Bioscience i en kommentar.

Kommentera en artikel (2)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078