23948sdkhjf

Bioinvent tecknar produktionsavtal

Väntas generera 30 miljoner kronor i intäkter nästa år.

Bioinvent utvecklar antikroppsbaserade behandlingar för cancer men företaget erbjuder även tillverkningstjänster till andra bolag.

Nu har bolaget tecknat ett nytt produktionsavtal med Cancer Research UK, som är världens största, oberoende finansiär av cancerforskning. Avtalet gäller processer, analyser och formulering, processuppskalning samt produktion av Hummingbird Biosciences anti-HER3-antikropp HMBD-001. Den ska utvärderas i en klinisk fas I-studie som en potentiell behandling mot olika typer av cancer där man vill hämma aktiviteten hos HER 3-receptorn.

Avtalet väntas generera cirka 30 miljoner kronor i intäkter, främst under år 2020.

– Det faktum att Bioinvent har en egen produktionsanläggning ger oss ökad flexibilitet som innebär att vi kan utveckla våra egna immunonkologiska program på ett effektivare sätt samtidigt som vi kan generera intäkter från våra tjänster till externa samarbetspartners och därigenom bidra till att finansiera vår egen projektportfölj, säger Martin Welschof, Bioinvents vd, i ett pressmeddelande.

Bioinvent har för närvarande två projekt som nått klinisk fas: ett i fas I/II för behandling av non-Hodgkins lymfom och kronisk lymfatisk leukemi samt ett i fas I/II för behandling av barn med medulloblastom. En tredje antikropp utvecklas av partnern Oxurion för behandling av diabetiskt makulaödem. Bioinvent har rätt till fem procent av projektets ekonomiska värde.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094