23948sdkhjf

Han tar över på Apotekstjänst

Ny vd ska lösa logistikproblematiken

Örjan Frid, tidigare vd för Eniro, är ny vd på Apotekstjänst. Han tar över efter tidigare vd Tomas Hilmo som avgick måndagen 21 oktober efter den senaste tidens härva där det framkommit att sjukhus i flera regioner har materialbrist på grund av Apotekstjänst.

Örjan Frid kommer inledningsvis att lägga ett särskilt fokus på logistikhantering.

– Som alla sett är det en mycket allvarlig situation som uppstått inom logistikhanteringen, som ytterst drabbat patienterna, och jag tar mig an uppdraget som vd för Apotekstjänst med stort allvar. Det kommer att krävas ett intensivt arbete för att lösa de problem vi ser. Apotekstjänst är ett företag med stor erfarenhet inom kvalificerad logistik, och jag ser med tillförsikt fram emot att vi tillsammans kommer kunna vända situationen parallellt med att leverera en minst lika god kvalitet inom dos som tidigare, säger Örjan Frid.

Tomas Hilmo kommer dock att finnas kvar på Apotekstjänst i rollen som verksamhetschef för Dos, där fokus ligger på läkemedelshantering.

Ove Käll är ny operativ chef för Försörjning. Enligt sin Linkedin-profil kommer han närmast från en tjänst som konsult på Amtrix Affärsutveckling. Han har tidigare varit Business Area Manager på Apoteket och mellan åren 2010-2013 var han vd på medtechbolaget Mediq.

– Apotekstjänst beklagar djupt den situation som uppkommit inom Försörjning, och vi har jobbat mycket hårt för att lösa problemen. Genom att förstärka ledningen skapar vi nu förutsättningar rätta till de problemen som uppstått för vården i samband med bytet av leverantör, säger Cecilia Versteegh, styrelseordförande på Apotekstjänst.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078