23948sdkhjf

Klaria startar cannabisbolag

Använder Klarias drug delivery-teknologi för cannabisprodukter.

Klaria Pharma meddelar idag grundandet av dotterbolaget Cannabis Delivery Sciences, CDS.

Klaria har en drug delivery-teknologi som består av en algbaserad film som fäster i munslemhinnan, där den kan användas för att frisläppa läkemedel. Företagets fokus ligger på att ladda filmen med välbeprövade substanser. CDS ska använda samma film med fokus på cannabisprodukter.

Ätbara cannabisprodukter är den kategori som i dagsläget ökar mest och försäljningen väntas gå upp med 400 procent till 4,1 miljarder dollar, motsvarande cirka 40 miljarder kronor, under de kommande tre åren, meddelar Klaria. Detta beror på de hälsomässiga, legala och sociala frågeställningar som rökning för med sig. En nackdel med ätbara cannabisprodukter är, enligt Klaria, att effekten ofta tar drygt en timme att uppnå med dem, då upptaget av cannabis via magen går långsamt. Vid rökning uppnås effekten efter 10-20 minuter och med Klarias film efter cirka 20 minuter, enligt prekliniska studier.

– Vår filmteknologi fungerar lika snabbt som rökning men utan dess hälsomässiga, legala och sociala nackdelar. Vi ser en betydande global kommersiell potential för våra produkter. Vi tar dessutom med oss läkemedelsmässig precision till denna sektor, vilket slutligen kommer att leda till förbättrad reglering och behandlingsutfall. Våra produkter kommer att få en tydlig märkning med aktiva ingredienser och dosering. Jag ser fram emot att arbeta med resten av vårt team för att realisera denna spännande kommersiella möjlighet, säger Scott de Mercado, affärschef på CDS.

CDS har grundats av Klaria och Scott de Mercado, som nu äger 95 respektive fem procent av bolaget.

CDS har en ”exklusiv och evig” global licens för att använda Klarias filmteknologi för samtliga cannabinoider, inklusive cannabidiol och tetrahydrocannabinol (CBD och THC). Licensen gäller både medicinska och rekreativa syften.

– Vår algbaserade filmteknologi har potential att skapa en ny och patentskyddad kategori av cannabisprodukter med signifikant kommersiell potential och striktare regulatorisk kontroll. Detta bör vara av intresse för aktörer inom hela cannabisbranschen, och vi ser fram emot att arbeta med potentiella partners för att säkerställa att vi kan ta dessa produkter till marknad så skyndsamt som möjligt, avslutar Scott de Mercado.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109