23948sdkhjf

Analytisk kemi nytt ben för Recipharm

CDMO Recipharm lanserar en fristående tjänst inom analytisk kemi.

Recipharm lanserar Analytical Solutions som erbjuder tjänster inom analytisk kemi inklusive metodutveckling, metodvalidering samt utformning och implementering av stabilitetsprogram.

Tjänsten lanserar i samband med att bolaget öppnar ett nytt laboratorium för analytisk kemi och utökar förvaringskapaciteten för stabilitetsprover vid anläggningen i Bengaluru, Indien. Laboratoriet byggdes utifrån kundefterfrågan och togs i bruk under oktober 2019.

– Att minska ’time to market’ är en av de viktigaste faktorerna inom läkemedelsutveckling. Genom ett innovativt grepp om analytisk kemi och genom att till fullo utnyttja vår expertis och kapacitet kan vi förbättra effektiviteten och minska tidsåtgången för våra kunder. Vi har fler än 160 analytiker globalt som kan utföra analyser parallellt, dela med sig av erfarenhet från molekyler och formuleringar och fokusera på att hitta de bästa lösningarna på våra kunders utmaningar, kommenterar Ramesh Jagadeesan, director of analytical development på Recipharm

För läkemedelsbolag baserade utanför EU som vill exportera sina produkter in i EU erbjuder Recipharm både analys- och kvalitetstjänster inom ramen för EU Gateway Programme – EU-release.

– Vår kunskap om hela processen för läkemedelsutveckling och tillverkning ger oss många fördelar, bland annat förmågan att utveckla robusta metoder som passar de effektiviserade processerna på QC-lab. Vi arbetar normalt tätt med formuleringsutveckling och förstår de regulatoriska förutsättningarna. Vi förstår logistiken som krävs för att skala upp produktionen och för tech-transfer av ett läkemedel. Överföring av analysmetoder ska aldrig vara ett problem, säger Ramesh Jagadeesan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094