23948sdkhjf

Blir vd för Boule diagnostics

Diagnostikbolaget Boule har utsett Jesper Söderqvist till ny vd och koncernchef.

Jesper Söderqvist tillträder som vd och koncerchef för Boule diagnostics senast 11 maj 2020. Han kommer senast från vd-posten på Arcoma som han kommer att lämna under andra kvartalet 2020 men han kommer att sitta kvar i bolagets styrelse.

Han är civilingenjör från KTH samt doktor i fysik även det vid KTH. Jesper Södersqvist har tidigare varit vd på Elektas neuroscience division och general manager för mammografi på Philips healthcare samt vd på Sectra mamea.

– Jag är mycket glad över att bli en del av Boule och att få leda ett företag med en imponerande historia och produktportfölj samt ett stort globalt distributionsnätverk. Patientnära bloddiagnostik är ett allt viktigare verktyg i sjukvården och Boule har en unik position i denna växande marknad, säger Jesper Söderqvist i en kommentar.

Boule är ett globalt diagnostikbolag som utvecklar, tillverkar och säljer system och förbrukningsvaror för blodcellräkning. Bolaget riktar sig främst till små och medelstora sjukhus, kliniker och laboratorier samt till andra diagnostikbolag inom såväl human- som veterinärhematologi.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094