23948sdkhjf

Medivirs kliniska studier följer plan

Utvecklingen av Medivirs kliniska projekt framskrider enligt plan och under kvartalet har ytterligare en klinisk kombinationsstudie med birinapant inletts, i regi av National cancer institute i USA.

Det innebär att Medivir nu har fyra pågående kliniska studier inom cancer; två i fas 1 och två i fas 2. Det framgår av delårsrapporten.

I Medivirs kliniska portfölj finns dessutom två projekt som genomgått fas 2; remetinostat för kutant T-cellslymfom och MIV-711 för artros.

– Vi ser nu fram emot att i fjärde kvartalet kunna starta fas 1b-delen av studien med MIV-818 mot levercancer och genomföra futilitetsanalysen av fas 2-studien med birinapant och Keytruda, skriver vd Uli Hacksell i rapporten.

Han lyfter fram att Medivir i det tredje kvartalet nådde det mål bolaget tidigare kommunicerat om att verksamhetens fasta kostnader ska ligga på en tredjedel av fjolårets nivå.

Medivirs styrelse och ledning bedömer att befintliga likvida medel är tillräckliga för att täcka bolagets behov för att slutföra pågående kliniska aktiviteter, heter det i rapporten.

Medivirs likvida medel och kortfristiga placeringar vid utgången av september 2019 uppgick till 159 miljoner kronor (357).

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.08