23948sdkhjf

TV: Vinnarintervju SwedenBio award 2019

I 13 år har SwedenBio delat ut pris till ett företag som utmärkt sig genom prestationer vad gäller egen forskning och utveckling, affärsutveckling, tillväxt och som dessutom bidragit till samhällelig nytta. Hör intervjun med vinnarbolaget här.

Vinnare av SwedenBio award 2019 är Biotag. Bolaget har vuxit till ett internationellt företag med framgångsrik försäljning och närvaro över hela världen, och samtidigt behållit rötterna med huvudkontoret i Uppsala. Tack vare målinriktad utveckling av egna instrument och sekvenseringsmetoder har bolaget genererat vinst och vuxit till nära 500 anställda.

– Årets vinnare är verkligen inspirerande för de företag som strävar efter att matcha sin innovativa lösning med global efterfrågan och att växa till en viktig representant för svensk life science, menar Eva Sjökvist Saers, vice ordförande för SwedenBio och representant för juryn.

Biotage utvecklar innovativa och effektiva lösningar för separation inom organisk och analytisk kemi, samt antikropps- och plasmidrening.

Av de nominerade bolagen 2019 utsåg juryn fem toppkandidater: AMRA, Biotage, Cobra biologics, Scandinavian biopharma och Xbrane.

Priset delas ut till ett föredömligt företag som har utmärkt sig speciellt och bidragit till positiv uppmärksamhet för branschen. Årets pris är det trettonde i ordningen och delas ut i samarbete med HealthCap. Tidigare vinnare är Bioarctic, Oncopeptides, Alligator bioscience, Recipharm, Orexo, Affibody, Vitrolife, Aerocrine, Bioinvent, Cellavision, Medivir och Gyros.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095