23948sdkhjf

Nu får Recipharm Consort

Efter en lång uppvaktning tar Recipharm över Consorts tio anläggningar och 2 000 anställda.

I november förra året lade kontraktstillverkaren Recipharm ett bud på brittiska Consort Medical. Erbjudandehandlingen publicerades i början av december och budet låg på 10,10 pund per aktie, motsvarande totalt nästan 6,3 miljarder kronor.

Efter det har processen tagit tid. Då för få aktieägare i Consort accepterade budet fick acceptansperioden förlängas från den 9 till 23 januari. Under tiden blev köpet godkänt av den tyska konkurrensmyndigheten och den 22 januari köpte Recipharm aktier som motsvarade 9,8 procent av de utestående aktierna i Consort. Senare samma dag köptes ytterligare aktier upp så att Recipharm sammanlagt ägde 10,1 procent av företaget.

När den 23 januari kom var det fortfarande för få av Consorts aktieägare som accepterat budet, och villkoren från den ursprungliga erbjudandehandlingen hade således inte uppfyllts. Därför förlängdes acceptperioden ytterligare, till den 4 februari. I slutet av januari meddelade bolaget att acceptperioden inte skulle förlängas mer än så och att budet inte heller skulle höjas.

När den 4 februari inföll hade 62,5 procent av aktieägarna accepterat budet, vilket tillsammans med företagets egen andel om 10,1 procent motsvarar 72,6 procent av alla utestående aktier i Consort.

I erbjudandehandlingen stod det att köpet bara skulle bli av om budet accepterades av minst 90 procent av aktieägarna. Den 4 februari meddelade Recipharm att detta krav nu sänkts från 90 till 70 procent, och förklarade budet ovillkorat.

Acceptperioden sträcker sig nu fram till den 18 februari men i praktiken innebär detta att Recipharm tar över ägandet av Consorts tio anläggningar som är utspridda i Storbritannien, Italien och Tyskland samt företagets 2 000 medarbetare.

Consort Medical utvecklar och tillverkar läkemedel och producerar dessutom inhalatorer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141