23948sdkhjf

Ny vd för Oasmia

Francois Martelet blir ny vd för Oasmia. Han ersätter Sven Rohmann, som har varit tillförordnad vd under en övergångsperiod.

Francois Martelet har haft tre vd-tjänster under de senaste 12 åren. Han har arbetar länge inom onkologiområdet, som vd för Avax och Topotarget, samt i verkställande roller på senior nivå hos Roche, Eli Lilly, Novartis och MSD. Francois Martelet har en fransk läkarexamen med en masterexamen i företagsekonomi.

– Vi har letat efter en verkställande direktör med stor internationell erfarenhet av att kommersialisera läkemedelsföretag, meriterad historik inom onkologi, ett brett nätverk i läkemedelsbranschen och som också har starka ledaregenskaper. Francois Martelet möter våra behov på ett utomordentligt sätt och vi ser fram emot att få honom ombord. Sven Rohmann kommer att fortsätta i sin styrelseposition och kommer fortsätta att spela en viktig roll framöver. Vi är mycket tacksamma och glada för den energi som Sven har gett Oasmia med att lägga en ny strategi, kommersialisera Apealea och öppna dörrar till den medicinska världen, säger Jörgen Olsson, styrelseordförande.

– Oasmia är ett mycket intressant bolag i en spännande fas. Styrelsen har rätat ut några av de tidigare frågetecknen och lagt den strategiska grunden för kommersialisering och dessutom framgångsrikt genomfört företrädesemissionen i december. Nu är det dags att förverkliga affärsplanen och utveckla företaget, vilket är precis den typ av arbete som verkligen lockar mig. Jag är exalterad över att börja och flytta tillbaka till Sverige där jag bodde för många år sedan, säger Francois Martelet i en kommentar.

Han tillträder sin tjänst den 15 mars 2020.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094