23948sdkhjf

Lif stärker upp inom hållbarhet

Bengt Mattsson blir sakkunnig på heltid.

De senaste åtta åren har Bengt Mattsson delat sin tid mellan en tjänst som miljö- och hållbarhetschef på Pfizer samt sakkunnig på branschorganisationen Lif. Från och med 1 april kommer hans roll på Lif att övergå till en heltidstjänst vilket är ett led i organisationens arbete med att få på plats en långsiktigt hållbar läkemedelsförsörjning inom svensk hälso- och sjukvård samt med att uppnå FN:s globala hållbarhetsmål.

– Hållbar utveckling, inte minst på miljöområdet, genomsyrar alla delar av läkemedelssektorns verksamhet. Ett exempel på det är att regeringens life science-strategi tydligt lyfter att arbetet för att stärka svensk life science går hand i hand med de globala målen och Agenda 2030, säger Lifs vd Anders Blanck i ett pressmeddelande.

På Lif kommer Bengt Mattson bland annat att arbeta med frågor som hållbar utveckling, antibiotikaresistens, restnoteringar och leveranssäkerhet. Dessutom representerar han Lif i Nationella Läkemedelsstrategins expertgrupp.

Bengt Mattson är ordförande för miljökommittéerna i de tre europeiska läkemedelsföreningarna EFPIA, AESGP och MfE. I grunden har han en civilingenjörsexamen i kemiteknik och en doktorsexamen i polymerkemi från Kungliga Tekniska Högskolan, KTH.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079