23948sdkhjf

FDA utvidgar testalternativ för covid-19

Amerikanska läkemedelsmyndigheten, FDA, meddelar att en syntetisk tops skulle kunna användas för att testa personer för covid-19 genom genom prov från nästippen.

Nu utvidgas testalternativen för covid-19 i USA. Det handlar om en slags syntetisk tops som FDA erkänner som alternativ för att testa personer med misstänkt covid-19. Det som skiljer den nya metoden från tidigare är att man kan topsa på utsidan av näsan, på nästippen. Fördelarna är enligt FDA att det tillåter patienter att samla in testmaterialet själva, vilket i sin tur begränsar exponeringen för sjukvårdspersonal.

Att syntetiska tops skulle kunna användas vid covid-19-testning konstaterades i en klinisk undersökning som var ett samarbete mellan FDA, UnitedHealth Group, Gates Foundation och Quantigen. Den polyesterbaserade topsen utvecklades av U.S. Cotton och planen är att skala upp produktionen för att tillmötesgå marknadens ökande behov.

– Vi uppskattar samarbetsorganisationernas ansträngningar för att distribuera och tillgodose inte bara testbehovet i USA utan också det globala behovet. Åtgärderna kommer hjälpa till att fortsätta utöka vår testkapacitet, säger FDA-kommissionär och läkaren Stephen M. Hahn.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Medlemsnytt
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Svenskt i topp i rankning över mest efterlängtade läkemedlen 2023
Hon blir ny hälso- och sjukvårdschef på SKR
Neogap får tummen upp för att starta klinisk studie
Carolin Wiken är ny vd för Geelmuyden Kiese i Sverige
Eugen Steiner föreslås bli styrelseordförande i Bioarctic
KI-studie: CAR-T visade effekt mot äggstockscancer hos möss
Andra Nordiska Medier
Rent
MedTech Magazine
Recycling

Sänd till en kollega

0.111