23948sdkhjf

Remdesivir visar lovande signaler enligt läckta dokument

Uppgifter som läckt från en klinisk studie om remdesivir mot covid-19 är lovande.

I studien från Chicago har totalt 125 personer med covid-19 behandlats med det experimentella läkemedlet remdesivir i Gileads två fas III-studier. Av de 113 patienter som klassades som svårt sjuka kunde nästan alla skrivas ut efter mindre än en vecka, det visar läckta dokument som nyhetsmediet Statnews tagit del av. Alla patienter hade dagligen behandlats med infusion av remdesivir.

– Den bästa nyheten är att de flesta av våra patienter redan har skrivits ut, vilket är bra. Vi har bara haft två patienter som avlidit, kommenterar Kathleen Mullane, specialist på infektionssjukdomar vid University of Chicago som övervakar remdesivirstudierna, i en video som läckt till Statnews.

Life Science Sweden har tidigare rapporterat om att det funnits ett stort hopp om att just remdesivir, som skapades för att bota ebola, skulle ha effekt på covid-19. Om läkemedlet visar sig vara säkert och effektivt kan det bli det första godkända läkemedelsbehandlingen mot sjukdomen. Läkemedlet är en av fyra behandlingsstrategier som Världshälsoorganisationen, WHO, stöttar studier om. 

Den studie som nu har läckt är liten och uppgifterna är preliminära. Senare den här månaden väntas Gilead offentliggöra resultat från studier som pågår med ett större antal patienter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125