23948sdkhjf

Kemist blir medicindoktor

Den franska forskaren Pascale Cossart har blivit utsedd till hedersdoktor vid Karolinska institutet.

Pascal Cossart har gjort viktiga upptäckter om hur listeriabakterier interagerar med mänskliga celler och hur det orsakar infektion. Hennes forskningsinsatser har varit av stor betydelse för fältet cellulär mikrobiologi.

”Under lång tid har Pascale Cossart stöttat unga och kvinnliga forskares vetenskapliga karriärer samt varit en drivande kraft för europeiskt samarbete inom infektionsbiologi”, skriver Karolinska institutet i ett pressmeddelande.

Karolinska institutet delar ut titeln hedersdoktor till personer som har gjort särskilt viktiga insatser för forskning, mänskligheten eller Karolinska institutet alternativt gynnat forskning och utveckling inom det område som institutet verkar.

– Jag känner mig väldigt hedrad att höra att jag utnämnts till hedersdoktor. Jag känner så eftersom Karolinska institutet är det magiska namnet på en plats där just forskning hedras mer än någon annanstans. För mig som i grunden är kemist är det det särskilt smickrande att bli tilldelad en hedersdoktor-titel i medicin, säger Pascale Cossart i en presskommentar.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094