23948sdkhjf

WWF ska kartlägga Astrazenecas vattenförvaltning

Tillsammans med Världsnaturfonden, WWF, ska läkemedelsbolaget analysera vilken inverkan företagets verksamhet har på vatten.

Vattenexperter på WWF ska kartlägga Astrazenecas påverkan på jordens sötvattenresurser globalt. Detta efter ett inledande samarbete mellan de båda parterna. En hållbar vattenförvaltning handlar om att företag förstår riskerna med vattenbrist och föroreningar samt vidtar åtgärder. Läkemedelsbranschen kräver generellt sett en stor åtgång på vatten och för med sig föroreningar på naturen.

– Det är positivt att Astrazeneca tar ett större grepp för att förstå sin påverkan och hur de kan utveckla sin vattenförvaltning. Med vårt gemensamma arbete vill vi också uppmuntra andra aktörer i läkemedelsindustrin att följa efter, säger Daniel Robertsson, chef för Samhälls- & Näringslivsutveckling på WWF, i ett pressmeddelande. 

Kartläggningen ska mynna ut i rekommendationer för hur bolaget kan arbeta på lång sikt. Förslag ska också tas fram på vad som kan förbättras i regioner med högre risk.

– Vi vet att en hälsosam planet bidrar till friskare människor och hälsa är kärnan i det vi gör. Som företag vill vi ta ansvar för en mer hållbar vattenförvaltning, samtidigt som samarbetet med WWF är en investering i vår framtida affärsverksamhet – tillgång till rent och friskt vatten är avgörande för produktionen av läkemedel, säger Katarina Ageborg, EVP Sustainability and Chief Compliance Officer på Astrazeneca.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078