23948sdkhjf

Lipigons nyemission övertecknad

Bolagets nyemission uppgick till 16,65 miljoner kronor.

Lipigon Pharmaceuticals stängde under tisdagen en övertecknad nyemission på 16,65 miljoner kronor. Planen är att kapitalet ska användas för att fortsätta driva bolagets program Lipisense mot kliniska prövningar.

– Vi ser en stor potential i alla våra projekt och nu har vi kapitalet som behövs för att genomföra nästa steg i vår utvecklingsplan. Lipisense är vårt längst gångna program, som nu går in i preklinisk utveckling och detaljerad planering för kliniska studier. Vi ska välja en läkemedelskandidat under 2020 och när det är gjort ska ytterligare kapital resas för de efterföljande utvecklingsstegen. Därför siktar vi på en större nyemission via en börsintroduktion som nästa steg, säger Stefan K. Nilsson, medgrundare och VD på Lipigon, i ett pressmeddelande.

Det har varit en hektisk vår för Lipigon som i mars startade med förvärvet av Lipisenseprogrammet från Secarna. I mitten av maj tillkännagivandet bolaget att de kommer samarbeta med det världsledande screeningbolaget HitGen. Bolaget är framförallt inriktat på att utveckla läkemedel mot lipidrelaterade sjukdomar.

Artikeln är en del av vårt tema om Finans.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078