23948sdkhjf

Karin Almqvist Liwendahl blir ny finanschef på Dignitana

Medicinteknikbolaget Dignitana har värvat Karin Almqvist Liwendahl som ny finanschef.

Karin Almqvist Liwendahl har omkring 20 års finansiell erfarenhet från olika telekom- och life science-bolag. Bland annat har hon haft internationella uppdrag som vd och finanschef inom Telia samt varit ansvarig för Ericssons Investor Relations funktion. I nuläget arbetar hon som finanschef för Sprint Bioscience men börjar sitt nya uppdrag på Dignitana den 1 november. 

– Dignitana befinner sig i en stark tillväxtfas och behöver hantera de utmaningar som följer med en snabbt växande efterfrågan. Jag ser fram emot att ingå i Dignitanas team och att bidra med min erfarenhet för att stödja bolagets tillväxt, säger Karin Almqvist Liwendahl i ett pressmeddelande. 

Svenska Dignitana arbetar med skalpkylningsteknologi och är känd för sin DigniCap Scalp Cooling System som finns i 40 länder. Sedan april 2020 har Jonas Sohlman varit interim-finanschef. 

– Att säkerställa och fortsatt utveckla starka relationer med våra aktieägare och partners på den svenska kapitalmarknaden en mycket viktig funktion för Dignitana. Karins ledarskap och omfattande  erfarenhet från den globala marknaden kommer att säkerställa att Dignitana kan utnyttja alla tillgängliga finansiella resurser när vi utvidgar vår närvaro i hela Europa och på andra marknader, säger William Cronin, vd för Dignitana. 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.204