23948sdkhjf

Oasmia rekryterar från Karolinska Development

Karolinska Developments vice vd Fredrik Järrsten blir CFO på Oasmia.

Fredrik Jerrsten arbetar idag som CFO och vice vd på investmentbolaget Karolinska Development. Han har tidigare bland annat arbetat som affärsutvecklingschef på medicinteknikbolaget Bactiguard och som affärsutvecklingschef på Aleris.

– Vi är mycket glada över att få med Fredrik i koncernledningen som CFO. Hans stora erfarenhet av ledarskap och att utveckla företag inom life science- och sjukvårdssektorn kommer vara ovärderliga för Oasmia när vi fortsätter att driva igenom vår tillväxtstrategi, både organiskt och genom förvärv, säger Oasmias vd Francois Martelet, i ett pressmeddelande.

Oasmia utvecklar human- och veterinärmedicinska cancerläkemedel. Företaget har fått ett marknadsgodkännande för sitt läkemedel Apealea (paclitaxel micellar) och har även andra läkemedel under utveckling. De substanser som företaget utvecklar innehåller nanopartiklar av tidigare kända cytostatika. Syftet är att de nya formuleringarna ska ha bättre egenskaper, så som mindre biverkningar, än de cytostatika som nanopartiklarna kommer från.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094