23948sdkhjf

Forskningsentreprenörens satsning ska förenkla forskning.

Cancerforskaren Sara Mangsbo vill förenkla det administrativa forskningsarbetet

Företaget Vivologica ska hjälpa forskare med det ofta omfattande administrativa arbetet som krävs för att bedriva forskning. Bakom idén ligger cancerforskaren Sara Mangsbo som tyckte att det administrativa arbetet tog bort viktig tid från hennes forskning. Förra året startade hon tillsammans med tech-entreprenörer genom Hidden Dreams och vd Alexander Sologub företaget Vivologica. Istället för att sköta klinisk rapportering manuellt kan man på företagets digitala plattform sköta det automatiskt, allt från datainsamling, analys, compliance och rapportering.

Plattformen har Sara Mangsbo utvecklat tillsammans med andra forskare från Uppsala universitet, Rise och Nottingham university.

– Det här är framtaget av forskare, för forskare. Det mesta hanteras idag manuellt med papper och penna eller i separata excel-filer. Detta är tidskrävande och innebär risk för felkällor. Nu håller systemet ordning på allt och guidar dig rätt, ser till att du följer detaljerade lagar och rapporterar rätt. Hela processen blir säkrare och smidigare, säger Alexander Sologub, vd på Vivologica, i ett pressmeddelande. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078