23948sdkhjf

Hallå där ...

Giulia Gaudenzi, post-doc på KTH och Karolinska institutet, som ska moderera Life Science Swedens event Bioscience – Research Through Innovative Technologies den 10 november.

Vad ser du fram emot på Bioscience?

– Det är en bra mix bland talarna mellan akademiska forskare och forskare som arbetar inom start-ups och läkemedelsföretag och det ska bli roligt att samtala med dem och höra om den bredd av forskning som de representerar.

Berätta om din egen forskning.

– Vi utvecklar lågkostnadsdiagnostik, framför allt för pediatriska sjukdomar och infektionssjukdomar. Jag har fått anslag från Vetenskapsrådet för fältarbete i Uganda och tillsammans med kollegor i Sverige och Uganda har jag nyligen publicerat en studie.

Hur har ditt forskningsfält påverkats av pandemin?

– Idag förstår alla betydelsen av diagnostiken, den har ju varit central under hela pandemin. Det har varit en fantastisk utveckling av sars-cov-2-diagnostik det här året. Jag hoppas att det vetenskapliga samfundet kommer att arbeta lika effektivt med utveckling av diagnostik för andra sjukdomar. Det finns ett antal försummade sjukdomar som verkligen behöver en kraftsamling.

BIOSCIENCE 2020

När: 10 november.
Var: Online.
Kostnad: Ingen kostnad, men registrering på webben krävs.
Organisatör: Life Science Sweden
På talarlistan: Gunilla Karlsson Hedestam,
Anna-Lena Spetz, Ulf Tedebark, Mathias Uhlén m fl.
Webb: bioscienceevent.com

Artikeln är en del av vårt tema om Bioscience.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078