23948sdkhjf

Nytt nummer av Life Science Sweden

I det nya numret kan du bland annat läsa om granskning av medicinska studier, riskkommunikation och vaccin samt en intervju med MSD Sveriges nya vd.

Ur innehållet:

Perspektiv: Hur står det till med processen för peer review? Är det dags att överge principen om anonyma referenter? Finns det några belägg för de ofta förekommande påståendena att tidskrifter med hög impaktfaktor publicerar mer tillförlitliga och bättre granskade studier? I det här numret sätter vi den medicinska granskningen under lupp.

Möte: Statistikern Jonas Ranstam har granskat över 6 000 medicinska studier och kallats för en peer review machine. I en intervju berättar han om hur han jobbar och vad som driver honom att dagligen granska studier på uppdrag av medicinska tidskrifter.

Intervjun: MSD Sveriges nya vd Sarah Aiosa tillträdde den nya tjänsten samtidigt som pandemin tog fart. Det fick till följd att hon fick styra företaget på distans från USA det första halvåret.

Medicinhistoria: Få ämnen har varit så omtalade i år som munskydd. Det många kanske inte känner till är att det har funnits munskydd ända sedan Marco Polos dagar. Vi berättar om munskyddens historia och diskuterar evidensläget för deras nytta mot virusinfektioner. 

I det här numret publicerar vi också tankeväckande och intressanta krönikor av SDS Life Science grundare Anna Törner, Medicon Valley Alliances vd Petter Hartman, STUNS Life science verksamhetsledare Björn Arvidsson och Swedish Labtechs vd Therese Hazelius.

Om det och mycket annat kan du läsa i det nya numret av Life Science Sweden.

Trevlig läsning!

Samuel Lagercrantz, chefredaktör

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094