23948sdkhjf

Hallå där Johan Rockberg...

Johan Rockberg, forskare vid KTH, ska moderera Life Science Swedens event New Horizons in Biologics & Bioprocessing den 17 december.

Vad ser du fram emot på New Horizons in Biologics & Bioprocessing?

– Jag ser fram emot att få ta del av bredden av både presentatörer och deltagare inom området med förhoppningen att lära mig något nytt och oväntat.

Berätta om din egen forskning?

– Jag leder en grupp med fokus på utveckling av biologiska läkemedel inom både discovery och bioproduktion. Inom discovery handlar det just nu om immunomodulerande och antivirala bi-specifika antikroppar samt förfinade AAV kapsider för genterapi med ökad vävnadsselektivitet. Inom bioproduktionen utvecklar vi en plattform för AAV produktion med cellinjer, process och analys samt utreder hur man kan förbättra produktivitet i bioreaktorer med hjälp av systembiologi och genomeditering av värdcellen.

Hur har ditt forskningsfält påverkats av pandemin?

–Vi har flera projekt där vi idag jobbar med COVID-19 relaterade frågeställningar, men som har basen i projekt vi initierat tidigare och lärdomar från att arbeta dagligen med hur virus produceras i mänskliga celler ur ett bioproduktionsperspektiv.

– Exempelvis så har vi tagit fram en nästa generations immunomodulerande bi-specifik antikropp som hanterar hyperaktivt immunförsvar. En annan frågeställning är hur man snabbt ska kunna ta fram effektiva antivirala läkemedel och där har vi nu tagit fram en discovery-pipeline för att snabbt gå från virus-sekvens till neutraliserande bindare.

Artikeln är en del av vårt tema om New Horizons in Biologics & Bioprocessing.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Medlemsnytt
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Livskvalitet ska lyftas när 31 cancerforskare delar på 124 miljoner
Studie tyder på ihållande effekt av ny behandling mot Skelleftesjukan
Kristdemokraterna rekryterar från Sanofi
Protein hjälper cancerceller att utveckla resistens mot cytostatika
Life science-företag på lista över bästa arbetsplatserna
Den onödiga vården – så ser den ut
Andra Nordiska Medier
Rent
MedTech Magazine
Recycling

Sänd till en kollega

0.093