23948sdkhjf

Hot mot tjänstemän på FHM

Både tjänstemän på Folkhälsomyndigheten och forskare får ta emot mycket allvarliga hot (uppdaterad).

Polisen utreder dödshot mot tjänstemän på Folkhälsomyndigheten, rapporterar Nyhetsbyrån TT.

– Vi har medarbetare som har polisskydd. Och det blir inte bättre, utan det blir bara sämre, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlsson till nyhetsbyrån.

Myndigheten har fått en mängd mejl, varav en del varit hotfulla och innehållit hårda personangrepp.

Även forskare som är kritiska till den svenska coronastrategin har blivit utsatta för dödshot. Björn Olsen, överläkare och professor i infektionssjukdomar vid Uppsala universitet, berättar för TT att han får mejl som går ut på att han ska hängas i närmsta lyktstolpe.

– Jag hade perioder under hela förra året då jag tänkte att jag backar ur, jag vill aldrig mer se det här, jag slutar också med covid-forskning. Det var så smutsigt, säger han till TT.

Igår skrev Life Science Sweden om att Kungliga Vetenskapsakademiens ständige sekreterare Göran K. Hansson nu uppmanar båda sidorna att sansa sig.

Forskare på båda debattsidorna har drabbats. Forskaren Jonas Ludvigsson fick motta hot och aggressiva kommentarer efter att ha presenterat rön som pekar på att få barn blev sjuka i covid-19 under våren trots öppna skolor. Och forskare som varit kritiska mot Folkhälsomyndigheten har kallats landsförrädare som inte bör få leva.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078