23948sdkhjf

Efter turbulensen – Lumito avbryter listbyte

Diagnostikbolaget Lumito avbryter processen att byta lista och notera sig på Nasdaq First North Growth Market. Som orsak anges turbulensen i media kring företagets ifrågasatta informationsgivning.

Det arbete vi har lagt ner på det planerade listbytet har inte varit förgäves men i ljuset av de diskussioner som förs i media om tolkningar av information och vad som förevarit skjuts processen fram, säger Urban Widén, Lumitos VD, i ett pressmeddelande.

Beskedet innebär att Lumito, som utvecklar biomedicinsk avbildningsteknik, har dragit tillbaka sin ansökan om avnotering från NGM Nordic SME.

Bakgrunden är, som Life Science Sweden tidigare berättat, att Lumito i förra veckan i ett pressmeddelande uppgav att man ingått ett samarbete med medicinteknikjätten Sectra. Utspelet ledde till att aktiekursen steg kraftigt.

Men i en artikel i Dagens Industri dementerade Sectra att något sådant samarbete existerar, med följden att Lumitos aktiekurs rasade med 48 procent.

Lumito vidhåller att ett samarbetsavtal finns, medan Sectra hävdar att det enda som existerar är ett köpeavtal som innebär att Lumito ”köpt en cloud-baserad bildhanteringstjänst som Sectra erbjuder mindre kunder”.

Enligt uppgift till DI ska Ekobrottsmyndigheten granska Lumitos agerande.

Artikeln är en del av vårt tema om Finans.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Medlemsnytt
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Vaccinbråket fortsätter – Pfizer/Biontech slår tillbaka mot Moderna
Vicore tar in 200 miljoner — utvecklar behandling mot lungfibros
Stororder till samarbetspartner kan bli bingo för Raysearch
Ny Sverigechef till Boehringer Ingelheim
FDA kräver indraget tillstånd för Oncopeptides i USA
Uppmärksamheten kring ALS ger pengar till hennes forskning
Andra Nordiska Medier
Rent
MedTech Magazine
Recycling

Sänd till en kollega

0.11