23948sdkhjf

Salipro ingår licenssamarbete med kanadensiskt bolag

Salipro ingår ett samarbete med Abcellera som får tillgång till Salipros plattformsteknologi för stabilisering av membranprotein.

Det svenska biotech-bolaget Salipros plattform gör det möjligt att producera stabila membranproteiner som gör det möjligt att upptäcka antikroppar. Abcellera är ett Vancouverbaserat bioteknikföretag som forskar och utvecklar humana antikroppar mot vanliga sjukdomar och för hantering av pandemier. 

– Vi är glada över att kunna bygga vidare på framgångarna med våra tidigare studier och fördjupa vårt förhållande till teamet på Abcellera. Vi ser fram emot att använda vår expertis och vår plattformsteknik för att generera Salipro-stabiliserade antigener av utmanande membranproteiner för att möjliggöra Abcelleras upptäcktsprogram mot dessa läkemedelsmål, säger Jens Frauenfeld, vd för Salipro Biotech, i ett pressmeddelande. 

Majoriteten av läkemedlen riktar sig mot membranprotein men dessa protein är ofta instabila vilket gör dem svåra att undersöka. Salipros teknologi stabiliserar membranprotein så att dessa går att använda inom upptäckt av terapeutiska antikroppar, små molekylärläkemedel och inom strukturbaserad läkemedelsdesign.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.113