23948sdkhjf

Organon köper Forendo Pharma i miljardaffär

Amerikanska Organon köper Forendo Pharma som utvecklar läkemedel mot endometrios.

Köpeskillingen ska, förutsatt att alla milstoplar uppnås, uppgå till 945 miljoner USD, vilket motsvarar 8,2 miljarder svenska kronor. Det är enligt Karolinska Developments vd Viktor Drvota en av de största transaktionerna som gjorts inom den nordiska biotechindustrin.

”Vi är glada och mycket stolta över att ha bidragit till Forendo Pharmas framgångsrika utveckling av läkemedelskandidater som har potential att förbättra livet för miljontals kvinnor världen över. Det faktum att Organon, en av de ledande globala aktörerna inom området kvinnohälsa, har valt att lägga stora resurser på att ta dessa läkemedelskandidater vidare mot marknaden är ett tydligt kvitto på den vetenskapliga höjden och kvaliteten i bolagets projekt”, säger Viktor Drvota i ett uttlande.

Forendo Pharma ingår i Karolinska Developments portfölj. Den av företagets läkemedelskandidater som ligger längst fram i utvecklingen är FOR-6219 som testas i klinisk fas mot endometrios.

Organon bildades tidigare i år som en spin-off från MSD inriktat på kvinnohälsa, se tidigare artikel i Life Science Sweden.

Aktieägarna ska i samband med förvärvet få 75 miljoner USD och sedan ytterligare 870 miljoner USD som är villkorade med att milstoplar uppnås.

Artikeln är en del av vårt tema om Finans.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079