23948sdkhjf

Inför branschmötet: "Svensk biotech har mognat"

Att välja rätt partner eller leverantör kan vara avgörande för hur ett växande företag inom life science-sektorn klarar sig – och det har allt fler insett. Det säger Pernille Hemmingsen, som är moderator på Pharma Outsourcing den 1 december.

– Biotech-företagen har blivit mer och mer medvetna om behovet och betydelsen av outsourcing. Det är något av en megatrend i branschen, säger hon till Life Science Sweden.

Det är inte första gången Pernille Hemmingsen modererar Pharma Outsourcing, hon har gjort det flera gånger tidigare. Efter en tid av många digitala möten kommer eventet att ske i fysisk form, på plats i Stockholm.

– Det ser jag fram emot, jag tror det blir trevligt för alla. Mycket har skett de senaste åren, särskilt inom svensk biotech, och många bolag har börjat nå kliniska försök med sina läkemedelskandidater. Jag skulle säga att svensk biotech har mognat under de sista 10-15 åren, och det ska bli intressant att höra hur långt företagen kommit, säger hon.

Själv arbetar Pernille Hemmingsen på läkemedelsföretaget Savara, där hon ansvarar för kemi, tillverkning och kontroll för bolagets läkemedelsutvecklingsprogram i fas III med molgramostim nebulisatorlösning, som utvärderas för en potentiell behandling av den sällsynta lungsjukdomen autoimmun pulmonell alveolär proteinos (aPAP).

Fakta om eventet

Pharma Outsourcing – Find the right partner äger rum den 1 december på Stockholm Waterfront Congress Centre. Bland talarna finns bland andra Kjell Andersson, vd Cinclus Pharma, Sara Mangsbo, grundare Vivlogica, Anders Blanck, vd Lif och Gunilla Andrew-Nielsen, chef för kliniska prövningar på Läkemedelsverket. Life Science Sweden är arrangör. Mer information och anmälningsformulär finns här.

Artikeln är en del av vårt tema om Hallå där ....

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125