23948sdkhjf

Nya rese-rekommendationer från Folkhälsomyndigheten

De nya reserekommendationerna gäller alla resenärer som har befunnit sig utanför ett nordiskt land de senaste sju dagarna.

Resenärer som har varit i ett land utanför Norden de senaste sju dagarna uppmanas nu att testa sig för covid-19 när de kommer till Sverige. Rekommendationerna gäller för vaccinerade och ovaccinerade, även om man har haft covid-19 det senaste halvåret. Resenärerna ska testa sig så snart som möjligt efter ankomst till Sverige – helst samma dag.

Rekommendationerna gäller också för barn från förskoleklass och uppåt. Och för dem som har uppvisat ett negativt test vid ankomst.

Vi ser en snabb spridning av omikron till många länder. Därför är det angeläget att vidta ytterligare åtgärder för att tidigt kunna påvisa fall, så att smittskyddsåtgärder kan sättas in. Folkhälsomyndigheten följer utvecklingen men det behövs mer kunskap om den nya virusvariantens egenskaper. Det viktigaste alla kan göra för att motverka covid-19 och dess konsekvenser, oberoende av variant, är att vaccinera sig i enlighet med rekommendationerna, säger generaldirektör Karin Tegmark Wisell i ett pressmeddelande.

Tidigare har rekommendationerna gällt för länderna Sydafrika, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mocambique, Namibia och Eswatini, men nu utökas de alltså till alla länder utanför Norden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Medlemsnytt
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
FDA-ansökan inlämnad för Orexos akutläkemedel mot överdos
Individuellt DNA-pass ska ge färre läkemedelsbiverkningar
Självadministrerad astmabehandling godkänd i USA
På anställningsintervjun – det här ska du tänka på
Hög aktivitet på Precisionsmedicinskt centrum
Stort intresse för företag bakom nytt potensläkemedel – nyemission övertecknad
Andra Nordiska Medier
Rent
MedTech Magazine
Recycling

Sänd till en kollega

0.121