23948sdkhjf

Novo Nordisk bygger ut för miljarder – räknar med att nyanställa 400

Tre nya anläggningar ska byggas och tidigare anläggningar ska byggas ut när Novo Nordisk ökar sin produktionskapacitet i Öresundsregionen.

Danska Novo Nordisk investerar 17 miljarder danska kronor, motsvarande cirka 23,5 miljarder svenska kronor, i tillbyggnad och utbyggnad av företagets produktionsanläggningar i Kalundborg på Själland i Danmark.

Projektet väntas vara klart 2027 och då ska 400 ytterligare anställda arbeta på anläggningarna i Kalundborg. Företaget uppskattar att det kommer att anlitas 2 500 personer externt för att bygga de nya anläggningarna som bland annat ska användas för att tillverka aktiva substanser, API:er, till läkemedel.

– Kalundborg är idag hörnstenen i vår produktion av API och utbyggnaden av produktionskapaciteten är viktig för att möta patienternas framtida behov. Investeringen som vi tillkännager idag understryker vårt fortsatta engagemang för att Danmark och Kalundborg är kärnan i vår globala produktionsuppsättning, säger Henrik Wulff, Executive Vice President Novo Nordisk, i ett uttalande.

Novo Nordisk, med huvudkontor i Köpenhamn, har 45 000 anställda i 169 länder. Företaget har bland annat flera läkemedel mot diabetes på marknaden och under utveckling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.39