23948sdkhjf

Henrik Grönberg Årets cancerforskare 2022

För sin forskning om metoder för att upptäcka prostatacancer i tidigt stadium tilldelas Henrik Grönberg Cancerfondens utmärkelse Årets cancerforskare 2022.

– Jag känner mig stolt. Det här är ett erkännande av min forskning genom åren. Det är en forskning som till stor del också möjliggjorts av Cancerfondens stöd, säger Henrik Grönberg, överläkare och professor i cancerepidemiologi vid Capio S:t Görans sjukhus och Karolinska institutet, i ett pressmeddelande.

Henrik Grönberg har forskat om prostatacancer sedan 1990-talet och hans forskning har bidragit till att prostatacancer kan upptäckas tidigare.

Cancerfondens motivering lyder:

För världsledande forskning om prostatacancer. För metoder att upptäcka prostatacancer i tidigt stadium, men också för att undvika onödiga undersökningar, samt att identifiera de patienter som måste behandlas direkt. Allt detta bidrar till mer individanpassad behandling, ökad chans till bot och hög livskvalitet.”

Utmärkelsen kommer att delas ut under den direktsända TV-galan Tillsammans mot cancer som sänds den 10 januari på TV4, och utses av Cancerfondens forskningsnämnd.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Medlemsnytt
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Scharlakansfeber hos barn väcker oro i Storbritannien
Starka data kan skynda på Ascelias fas III-studie
Karolinska rekryterar tidigare regiondirektör
Hon skapar läkemedel i 3D-skrivaren
Ny studie: Postcovid-besvär vanliga även efter mild covid-19
Rhovac gör omvänt förvärv av danskt bolag
Andra Nordiska Medier
Rent
MedTech Magazine
Recycling

Sänd till en kollega

0.433