23948sdkhjf

Henrik Grönberg Årets cancerforskare 2022

För sin forskning om metoder för att upptäcka prostatacancer i tidigt stadium tilldelas Henrik Grönberg Cancerfondens utmärkelse Årets cancerforskare 2022.

– Jag känner mig stolt. Det här är ett erkännande av min forskning genom åren. Det är en forskning som till stor del också möjliggjorts av Cancerfondens stöd, säger Henrik Grönberg, överläkare och professor i cancerepidemiologi vid Capio S:t Görans sjukhus och Karolinska institutet, i ett pressmeddelande.

Henrik Grönberg har forskat om prostatacancer sedan 1990-talet och hans forskning har bidragit till att prostatacancer kan upptäckas tidigare.

Cancerfondens motivering lyder:

För världsledande forskning om prostatacancer. För metoder att upptäcka prostatacancer i tidigt stadium, men också för att undvika onödiga undersökningar, samt att identifiera de patienter som måste behandlas direkt. Allt detta bidrar till mer individanpassad behandling, ökad chans till bot och hög livskvalitet.”

Utmärkelsen kommer att delas ut under den direktsända TV-galan Tillsammans mot cancer som sänds den 10 januari på TV4, och utses av Cancerfondens forskningsnämnd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109