23948sdkhjf

Oasmia tar in 151 miljoner – och byter namn

Styrelsen i cancerforskningsföretaget Oasmia har beslutat om en nyemission på 151 miljoner kronor. Samtidigt föreslås ett namnbyte av företaget till Vivesto.

Det rör sig om en företrädesemission, som är säkerställd genom att bolagets störste aktieägare Per Arwidsson har åtagit sig att teckna sin pro rata-andel och ett konsortium av externa investerar lämnat garantiåtaganden om övriga andelar.

 Denna företrädesemission syftar till att stärka Oasmias balansräkning för att hjälpa oss att ta nästa steg i vår omvandling och göra ytterligare framsteg i att bli en nordisk maktfaktor inom onkologi, med fokus på svårbehandlade cancerformer, säger företagets vd Francois Martelet i ett pressmeddelande.

Nyemissionen är villkorad av ett godkännande vid en extra bolagsstämma den 21 februari. Då ska stämman också ta ställningen till styrelsens förslag att ändra bolagsnamnet till Vivesto.

Enligt styrelsen reflekterar namnbytet "bolagets åtagande om att förbättra livskvaliteten för personer med cancer, och bolagets fokus på F&U och innovation".

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.14