23948sdkhjf

Skånska medtechbolag toppar lista över kursutveckling

Av de life science-bolag som noterades 2021 var det två medicintekniska bolag med säte i Skåne som hade starkast utveckling på börsen.

Lundaföretaget Spermosens var det life science-bolag som gick allra bäst på börsen av de företag som noterades förra året, enligt en genomgång av nyhetstjänsten Biostock. Företaget, som arbetar med medicintekniska lösningar kopplade till manlig infertilitet, noterade en kursutveckling på 169 procent.

Även tvåan på listan finns inom medicinteknik, nämligen Duearity med huvudkontor i Malmö. Företaget som utvecklar hjälpmedel mot Tinnitus hade en kursutveckling på 166 procent sitt första år på börsen.

Det företag som gick tredje bäst på börsen var biotechbolaget Abera Bioscience i Uppsala som bland annat har vaccin inom immunonkologi i pipeline.

Sammantaget var det 18 bolag som noterades förra året. Trots att det var fler än 2020 så inbringade listningarna bara hälften så mycket kapital, rapporterar nyhetstjänsten. Det beror på att noteringarna generellt var mindre 2021 än 2020.

Läs hela listan med kursutvecklingen för samtliga nynoterade företag i branschen hos Biostock.

Artikeln är en del av vårt tema om Finans.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078