23948sdkhjf

Han blir ny vd för Apoteksgruppen

Ny vd rekryteras internt medan tidigare vd tar över ledarskapet för koncernens apotekskedja Eurovaistinė i Litauen.

Apoteksgruppens försäljnings- och driftsdirektör Erik Sjögren tar över vd-posten för apotekskedjan. Detta då nuvarande vd Tomas Kibildis har valt att lämna tjänsten, men inte apoteksvärlden, för att fortsätta vidare inom Euroapotheca-koncernen och bli vd för koncernens apotekskedja i Litauen, Eurovaistinė.

Euroapotheca är en del av Vilnius Prekyba-koncernen som i sin tur äger Apoteksgruppen sedan 2018.

– Jag är glad att Erik Sjögren nu kan ta över rollen som vd. Han är redan väl insatt i vår verksamhet genom att ha haft ansvar för både försäljning och drift av våra fysiska apotek. Jag ser med tillförsikt på att han nu tar över vd rollen och att han kommer att förvalta den på ett bra vis och utveckla Apoteksgruppen vidare, säger Tomas Kibildis, avgående vd i en kommentar.

Erik Sjögren har arbetat för apoteksaktören i juni 2019 med fokus på att bygga upp kedjedrift, efter att bolaget varit en renodlad franchisekedja, samt vara delaktig i att utveckla och kommersialisera Apoteksgruppen tillsammans med övriga ledningsgruppen. Nu tar han även plats i Euroapothecas styrelse.

Erik Sjögren tillträder i januari och arbetade innan han kom till Apoteksgruppen inom retail och har haft olika ledande roller på Adidas.

– Jag är väldigt glad över förtroendet från våra ägare att driva Apoteksgruppen vidare. Apoteksgruppen har en stark företagskultur som har tagit oss långt redan. Jag är stolt över att få ta detta vidare med teamet och visa vad vi går för. Vi ser fortfarande många områden som vi kan förbättra gentemot våra kunder. För detta har vi en tydlig plan som vi satt under hösten. Detta ser jag fram emot att genomföra med teamet, säger Erik Sjögren i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078