23948sdkhjf

NT-rådet rekommenderar Opdivo i kombination med Yervoy vid kolorektalcancer

NT-rådet rekommenderar immunterapibehandling med Opdivo i kombination med Yervoy för behandling av metasterande kolorektalcancer.

Som andra linjens behandling för vuxna med metastaserande kolorektalcancer som uppvisar mismatch repair eller hög mikrosatellitinstabilitet efter att tidigare ha behandlats med fluoropyrmidinbaserad kemterapi, rekommenderar nu NT-rådet en behandling med Opdivo (nivolumab) i kombination med Yervoy (ipilimumab).

Genom att kombinera Opdivo och Yervoy kan de två tillsammans blockera cancercellernas hämning av T-celler. Genom att binda på T-cellerna kan antalet T-celler öka och med det deras förmåga att attackera och förstöra cancercellerna.

Rekommendationen kommer efter att Europeiska kommissionen i juni förra året godkände Opdivo i kombination med Yervoy. Godkännandet baserades på resultat från fas II-studien Checkmate-142, och blev den första immunterapibehandlingen av kolorektalcancer att godkännas av Europeiska kommissionen.

Kolorektalcancer är en aggressiv cancerform där tillgängliggörandet av flera behandlingsalternativ är viktigt. Att kombinationen av Opdivo och Yervoy nu är upptagen i NT-rådets behandlingsöversikt vid denna indikation innebär att Bristol Myers Squib kan bidra med en av våra allra viktigaste uppgifter – att ge ytterligare behandlingsmöjligheter för en patientgrupp med stort medicinskt behov, säger Jessica Lundström, Market Access Director på Bristol Myers Squibb Sverige, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Medlemsnytt
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
EU-godkännande för ny behandling mot svår tarmsjukdom
Ökade vinster för privata vårdbolag – men allvarlig rekryteringskris hotar
Xspray får särläkemedelsstatus för behandling av lymfatisk leukemi
Fritt fram för desinformation om covid-19 på Twitter
Outsourcing som strategi för ökad trovärdighet
Roche lägger ner utveckling av Alzheimerbehandling
Andra Nordiska Medier
Rent
MedTech Magazine
Recycling

Sänd till en kollega

0.094