23948sdkhjf

Läkemedelsboken gör comeback – uppdaterad version på väg

Nu står det klart att det blir en ny version av Läkemedelsboken. Uppdraget går till Läkemedelsverket som får två år på sig uppdatera, förvalta och tillgängliggöra boken.

Läkemedelsboken, som getts ut sedan 1977 och är webbaserad sedan 2014, fungerar som ett kunskapsstöd för exempelvis läkare, sjuksköterskor, apotekare och receptarier och är tänkt att innehålla aktuell information om sjukdomar och läkemedelsbehandlingar.

Men boken har inte uppdaterats sedan årsskiftet 2018/19 eftersom Läkemedelsverket ansett sig sakna nödvändiga resurser.

Nu ska det bli ändring på det. Regeringsuppdraget innebär att myndigheten ska ta fram nya tekniska lösningar och se till att innehållet i Läkemedelsboken granskas, uppdateras och hålls aktuellt.

Extern expertis kommer i hög grad att anlitas i arbetet.

Felaktig läkemedelsanvändning orsakar både lidande för patienter och stora samhällskostnader. Läkemedelsboken kan bidra till en jämlikare, effektivare och säkrare läkemedelsanvändning och därför bedömer vi att det är väl använda resurser när vi nu påbörjar detta omtag, säger Läkemedelsverket generaldirektör Björn Eriksson i ett pressmeddelande.

Texterna i Läkemedelsboken kommer att uppdateras och tillgängliggöras successivt. Läkemedelsverket får tio miljoner för uppdraget, som ska vara slutfört senast i mars 2024.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094