23948sdkhjf

LabDays tillbaka i Stockholm igen i april

50-tal utställare på fackmässan som är tillbaka med full kraft efter pandemin.

Efter en pandemipaus är LabDays tillbaka och arrangerar sin fackmässa för laboratorieteknik. Den 6 - 7 april öppnas portarna till Victoriahallen på Älvsjömässan för besökare inom branschen. Ett 50-tal företag ställer ut. Inträdet är gratis men alla måste registrera sig, antingen via hemsidan (labdays.se) eller på plats i mässentrén.

Vi tror fortfarande på idén om att "face to face" möte med leverantörerna skapar relationer för framtida kunder säger Bo Rasmussen på sin danskklingande svenska.

Han är vd för LabDays och har lång erfarenhet som mässarrangör i Norden.

Det viktigaste för en lyckad mässa är, inte helt oväntat, att locka till sig aktuella och intressanta utställare som lägger ner lite jobb på sina montrar.

– Kommer de, så kommer besökarna, försäkrar Rasmussen. På vår hemsida finns löpande information om vilka utställare som hittills registrerat sig. 

Om innehållet väger tungt så ligger det kollegiala mötet inte långt efter.

–  Ofta stämmer man av med varandra inför mässan och försäkrar sig om att ”rätt” personer kommer innan man själv tackar ja. Detta är viktigt att ta hänsyn till för arrangemanget men också för vår marknadsföring.

Mässan brukar locka en bred publik, från alltifrån sjukvården, läkemedelsbranschen, livsmedelsindustrin till miljösektorn och den kemiska industrin. Bland besökarna hittar man bland andra laboratoriearbetare, bioanalytiker, läkare, inköpare, försäljningschefer samt representanter från universitetsvärlden.

– Detta, och mycket annat, kan vi avläsa i våra utvärderingar som är ett viktigt instrument för att kunna optimera vårt mässuppdrag. Det gäller att hänga med och förädla sin produkt i en föränderlig värld där konkurrensen om våra deltagares tid ständigt ökar.

Lite historia

Det började redan 1987 på Bella Center i Köpenhamn där Bo Rasmussen under sina 25 år kom att ansvara för många av centrets större mässor.

– Under 90-talet kom jag i kontakt med Biotech Forum i Sverige. Tillsammans började vi arrangera mötesplatser och mässor för Life Science-företag. När Biotech Forum så småningom upplöstes startade jag och en kollega J.B. Exhibition.

Företagets första utmaning blev att gå in som ersättare för Scanlab på Bo Rasmussens tidigare arbetsplats Bella Center. Mässan, som döptes till Labmed, blev en stor framgång med både ökat antal utställare och besökare. Efter att ett liknande mässkoncept framgångsrikt även rotts iland i Århus grundades det som idag är LabDays. I Danmark körs mässan vartannat år i Århus och vartannat i Köpenhamn.

– År av erfarenhet har lärt oss att det inte är så lätt att flytta på besökarna! Företagen blir mer och mer kostnadseffektiva och lägger inte gärna onödig tid på resor eller skickar iväg onödigt antal medarbetare på mässbesök. Detta är ett globalt fenomen och gäller inte bara nordiska företag, säger Bo Rasmussen.

– Så, för att nå våra svenska branschvänner startade vi ett LabDays även i Stockholm 2017. Vi hann med en andra mässa 2019 innan pandemin slog till. Men nu är vi alltså tillbaka med full kraft!

– Glöm nu inte att boka in Stockholm onsdag och torsdag den 6-7 april alternativt LabDays i Köpenhamn den 7-8 september, avslutar Bo Rasmussen med eftertryck.

Fakta Labdays

Bo Rasmussen, vd LabDays bo@nordiclabfairs.dk labdays.se labdays.dk

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.376