23948sdkhjf

Nytillträdde statsepidemiologen slutar i sommar – oklart vem som efterträder

Anders Tegnell slutade – för ett jobb som ännu inte fanns. Hans efterträdare Anders Lindblom började den 14 mars – men visar sig nu bara ha uppdraget som statsepidemiolog till den 30 juni. Oklarheterna på Folkhälsomyndigheten fortsätter.

Det är Dagens Medicin som avslöjar nya märkliga turer kring tjänsten som statsepidemiolog.

Det hela började när Folkhälsomyndigheten den 9 mars i ett pressmeddelande tillkännagav att Anders Tegnell lämnade sitt uppdrag som statsepidemiolog för "ett internationellt vaccinuppdrag för WHO", och ersattes av Anders Lindblom, före detta smittskyddsläkare i Dalarna.

Först visade sig att det inte alls fanns något undertecknat kontrakt om Tegnells nya jobb, och att uppgifterna tvärtom väckt stor förvåning inom WHO.

Nu kommer överraskande uppgifter även om hans efterträdare. När Dagens Medicin bad om en intervju med Anders Lindblom fick man i ett mejlsvar från myndighetens pressekreterare Kalle Asplund veta att dennes uppdrag endast löpte ”fram till den 30 juni”.

Någon förklaring till varför FHM inte gått ut med den informationen tidigare har inte lämnats.

– Jag kan inte svara på den frågan, säger Kalle Asplund till tidningen.

Han vill heller inte uppge om det pågår någon rekrytering av en ny statsepidemiolog. Vad som händer med Anders Tegnells eventuella nya jobb är även det insvept i ett dunkel av oklarhet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11