23948sdkhjf

Bifall i USA för uppdaterade covid-19-vacciner mot omikron

Federala hälsomyndigheter i USA har gett sitt bifall till modifierade påfyllnadsdoser av covid-19 vaccin mot omkironvarianten som ska kunna rullas ut i höst. Det skriver Dow Jones Newswires.

Vaccinrådgivare till den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA, som omfattar både läkare och offentliga hälsovårdsspecialister, röstade med siffror 19-2 för en rekommendation om att uppdatera covid-19 vaccinen mot omikronvarianten.

FDA har inget krav att följa dessa rekommendationer, men brukar vanligen göra det. Vaccintillverkare som Pfizer med sin partner Biontech och Moderna kan då gå vidare med sina planer om att släppa fram modifierade påfyllnadsdoser av sina vaccin.

Omröstningen klargjorde inte om påfyllnadsdoserna enbart ska inrikta sig mot omikronvarianten eller inrikta sig mot både omikronvarianten och nedärvda strängar av coronaviruset, även om flera kommittémedlemmar i samband med omröstningen uppgav att de föredrar en inriktning på två fronter. Ingen hänsyn togs heller i omröstningen till om modifieringarna av vaccinen borde inrikta sig på de senaste subvarianterna av omikron som för närvarande är dominanta i USA.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Medlemsnytt
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Fritt fram sprida desinformation om covid-19 på Twitter
Outsourcing som strategi för ökad trovärdighet
Roche lägger ner utveckling av Alzheimerbehandling
Viss effekt av Alzheimers-behandling bekräftas i studie – Bioarctic stiger på börsen
Astra Zeneca köper immunterapibolaget Neogene i miljardaffär
Svensk export av läkemedel ökar kraftigt
Andra Nordiska Medier
Rent
MedTech Magazine
Recycling

Sänd till en kollega

0.094