23948sdkhjf

Anders Blanck lämnar Lif

Lifs vd Anders Blanck har meddelat styrelsen att han vill lämna posten. Han kommer vara kvar under hösten under rekrytering av en ny vd. ”Det har varit ett privilegium.”

Jag är både väldigt tacksam och stolt över vad vi i läkemedelsbranschen tillsammans har åstadkommit under min tid på Lif. Det har varit ett privilegium att utveckla Lif i en riktning som gagnat både våra medlemmar, läkemedelsföretagen, samt patienter och samhället i stort. Under mina år på Lif har jag haft förmånen att arbeta och samarbeta med fantastiskt kompetenta och välvilliga kollegor och samarbetspartners, så jag vill passa på att i förväg rikta ett stort tack till alla dem. Jag ser nu fram emot hösten då jag både får den stora äran att leda Lif och samtidigt får fundera över nya utmaningar i mitt yrkesliv, säger Anders Blanck, i ett pressmeddelande.

Malin Parkler, Lifs styrelseordförande, säger i pressmeddelandet, att Anders Blanck har gjort Lif till en relevant och väl ansedd samhällsaktör, vilket märktes väl under pandemin.

– Anders har, med sin kompetens, sitt genuina engagemang och outtröttliga driv, samlat läkemedelsbranschen i pragmatiska lösningar som bidragit positivt till den svenska samhällsutvecklingen. Han har varit starkt bidragande till att Sverige idag har ett life science-kontor med tillhörande strategi som pekar ut riktningen för att Sverige fortsatt ska vara en världsledande life science-nation och erbjuda svenska patienter en vård i världsklass. Jag kommer att sakna Anders både som person och kollega, men har samtidigt förståelse och respekt för att han efter lång tid på Lif vill söka nya utmaningar, säger hon.

Anders Blanck har varit vd för Lif sedan 2011, dessförinnan var han vice vd sedan 2005.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078