23948sdkhjf

Svensk-danskt möte på Medicon Village – "En av de viktigaste life science-kongresserna"

För elfte året hölls på onsdagen The Future of Swedish and Danish Life Science, och eventet fortsätter att fungera som sammanbindande länk mellan de bägge ländernas life science-sektorer. Årets upplaga lockade närmare 450 besökare.

– Det blev en lyckad och inspirerande dag fullspäckad med spännande presentationer som kretsade kring det här årets tre teman: innovation, finansiering och tillväxt. Vi hade också en givande paneldiskussion om vad biotech- och medtech-företag bör tänka på inför en börsintroduktion. Det samtalet kommer att sändas i Life Science-podden senare den här månaden, säger Samuel Lagercrantz, chefredaktör för Life Science Sweden.

Programmet, som inleddes med en klassisk klockringning från Nasdaq, innehöll bland annat föredrag om finansiering och tillgång till riskkapital, om hur life science-företagen ska kunna växa och ha en hållbar framtid och om utmaningar och möjligheter inom kvinnohälsa. Andra teman var tillgång till internationell kompetens och mentorprogram för startups inom life science.

Kongressen ägde i vanlig ordning rum i Medicon Villages lokaler i Lund.

– Vi på Life Science Sweden är väldigt glada över det här samarbetet med Medicon Village och Medicon Valley Alliance. Ett samarbete som nu har pågått i mer än tio år och som har etablerat The Future of Swedish and Danish Life Science som en av de viktigaste life science-kongresserna i norra Europa med deltagare från flera länder, säger Samuel Lagercrantz.

Artikeln är en del av vårt tema om The Future of Swedish & Danish Life Science.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079