23948sdkhjf

Han blir KI Holdings nya vd – ska leda interaktionen mellan akademi och näringsliv

Karolinska institutets holdingbolag, KI Holding, har utsett Johan Weigelt till ny vd. Han kommer närmast från posten som vice vd vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA.

KI Holding förvaltar stora delar av det innovationsystem som bildats vid Karolinska institutet för att kunna utveckla och kommersialisera upptäckter inom life science och medicinteknik.

Till uppgifterna hör att förvalta aktier i forsknings-och utvecklingsbolag, etablera delägarskap i lovande företag och erbjuda infrastruktur för nystartade företag.

– Verksamheten står inför en spännande och expansiv framtid där samverkan mellan akademi, näringsliv och det offentliga aldrig varit mer central för att kunna förverkliga nyttiggörandet av forskning inom life science. Vi ser att Johan Weigelts erfarenhet och person är helt rätt för uppgiften, säger KI Holdings styrelseordförande Björn O. Nilsson i ett pressmeddelande.

I bagaget har Johan Weigelt en civilingenjörsexamen i teknisk fysik från Uppsala universitet, en doktorsexamen i molekylär biofysik vid KI och en Executive MBA-examen från Handelshögskolan i Stockholm.

Han har tidigare arbetat vid SGC, Structural Genomics Consortium,vid Karolinska institutet och varit anställd vid IVA under åren 2012-2022.

Johan Weigelt tillträder som vd den 1 december och efterträder då Hans Möller.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Medlemsnytt
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Halv framgång för nytt ALS-läkemedel
Stora framsteg i IVF-labb de senaste decennierna
Därför är det så svårt att hålla sig från snacksen
Alligator tar in nästan 200 miljoner för utveckling av cancerkandidat
Läkemedelsdesign till nya höjder – med Elon Musks rymdsond
Nytt regeringsförslag om förstärkt FoU-avdrag
Andra Nordiska Medier
Rent
MedTech Magazine
Recycling

Sänd till en kollega

0.392