23948sdkhjf

Annexin fick pris vid internationell ögonkonferens

Annexin Pharmaceuticals tilldelades utmärkelsen Innovation Award på kongressen Ophthalmology Innovation Summit (OIS) i San Diego.

Företaget fick priset för den pågående utvecklingen av den biologiska läkemedelskandidaten ANXV som behandling för retinal venocklusion. Juryn bestod av investerare och analytiker inom området ögonsjukdomar.

— Utmärkelsen bekräftar den stora potentialen och värdet av vårt projekt. Att vi syns internationellt ger förstås en skjuts inför partnerdiskussioner och fortsatt finansiering av bolaget, säger bolagets vd Anders Haegerstrand i ett pressmeddelande.

ANXV innehåller ett humant rekombinant protein som främst utvecklats för akut behandling av patienter med skador och inflammation i blodkärlen. Bland annat prövas läkemedlet för patienter med retinal venocklusion (RVO), ett tillstånd där en förträngning i en ven bromsar blodflödet genom näthinnan, vilket kan leda till försämrad syn.

Annexin Pharmaceuticals grundades 2014. Bolagets utvecklingsprogram baseras på en upptäckt av Anna Frostegård och Johan Frostegård vid Karolinska institutet.

Kongressen OIS ägde rum 2-3 december.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Medlemsnytt
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Getinges dotterbolag återkallar ballongpump för hjärtstöd i USA
Bättre lindring mot migrän mål för forskare
Ska avslöja dussintalet cancerformer – med ett enda blodprov
Utvecklar sprej mot antibiotikaresistenta bakterier
God löneutveckling inom life science
Andra Nordiska Medier
Rent
MedTech Magazine
Recycling

Sänd till en kollega

0.079