23948sdkhjf

Nanexa ingår avtal med Novo Nordisk om 46 miljoner

Drug-deliverybolaget Nanexa har tecknat ett exklusivitets- och utvärderingsavtal värt 46,1 miljoner kronor och genomför en riktad emission till det danska läkemedelsbolaget Novo Nordisk om 17,2 miljoner kronor före transaktionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet tecknades för att ge Novo Nordisk exklusivitet samt för att utvärdera Nanexas drug delivery-system Pharmashell tillsammans med Novo Nordisks produkter.

I samband med ingåendet av utvärderingsavtalet beslutade Nanexas styrelse att genomföra en riktad emission till Novo Nordisk om 10 miljoner aktier till en teckningskurs om 1:72 kronor per aktie, vilket medför en utspädning om cirka 16,5 procent av bolagets aktier och röster.

Totalt kommer Nanexa därmed att tillföras omkring 63,3 miljoner kronor från utvärderingsavtalet och den riktade emissionen. Efter genomförandet av den riktade emissionen kommer Novo Nordisks ägande i Nanexa att uppgå till cirka 16,5 procent av bolagets aktier och röster.

Nettolikviden från den riktade emissionen avses främst att användas för att stärka bolagets finansiella ställning, och för att möjliggöra planerade prekliniska och kliniska studier, enligt bolaget.

"Samarbetet med Novo Nordisk stärker Nanexas portfölj av partnerprojekt ytterligare med goda möjligheter att utvecklas till ett mer omfattande utvecklingsprogram och långsiktigt licensavtal", skriver Nanexas styrelseordförande Göran Ando, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078