23948sdkhjf

Astra Zeneca utser ny Sverige-vd

Astra Zeneca har utsett Per Alfredsson till ny vd för den svenska verksamheten. Han ersätter med omedelbar verkan Katarina Ageborg, som går i pension.

Det är ingen nykomling som tar över, tvärtom. Per Alfredsson har varit verksam inom Astra Zeneca i närmare 25 år, och har bland annat omfattande erfarenhet av att arbeta med globala produktions- och leveranskedjor.

Under pandemin hade han ansvar för att etablera och starta upp ett internationellt nätverk för tillverkning av Astra Zenecas covidvaccin, med över 25 partners i drygt 15 länder.

– Att ta över som vd för den svenska verksamheten är en spännande utmaning, samtidigt som jag är ödmjuk inför uppgiften. Astra Zeneca betyder mycket för Sverige och jag är stolt över det som våra över 7 400 medarbetare här bidrar med på global nivå i företaget och för patienter över hela världen, säger Per Alfredsson i ett pressmeddelande.

Han berättar mer i den här intervjun.

Parallellt med vd-uppdraget kommer han att fortsätta att leda bolagets globala produktionsnätverk för biologiska läkemedel i rollen som Senior Vice President Biologics Operations.

I bagaget har Per Alfredsson, vid sidan av sin yrkeskarriär, en civilingenjörsexamen i kemiteknik från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

Katarina Ageborg, som nu alltså väljer att gå i pension, säger att hon är glad över att få Per Alfredsson som efterträdare.

– Han kommer att fortsätta utveckla Astra Zenecas starka position i Sverige. Bolaget är inne i en spännande fas med många nya behandlingar och tillväxt som sträcker sig över alla våra terapiområden. Det har varit en ynnest att verka i ett företag som forskar fram och förser patienter världen över med livsförändrande läkemedel, säger hon i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078