23948sdkhjf

Han blir Lif:s nya vd

Det blir Johan Färnstrand, idag chef vid Aleris, som tar över vd-posten för branschorganisationen Lif efter avgående Anders Blanck.

Johan Färnstrand har de senaste åren varit chef för Aleris svenska sjukvårdsverksamhet och vd för Aleris Sjukvård AB. Innan dess har han varit regiondirektör i Gävleborg och även haft ledande befattningar inom Uppsala kommun, mediebranschen och SAS. Han är utbildad vid Uppsala universitet inom Business Administration and Marketing och har en MBA från Handelshögskolan i Stockholm.

– Jag ser fram emot möjligheten att arbeta vidare med att utveckla svensk hälso- och sjukvård, men nu från ett nytt perspektiv, säger Johan Färnstrand i ett pressmeddelande.

Anders Blanck meddelade i augusti sin avsikt att avgå efter över 11 år som vd på Lif och sedan dess har sökandet efter hans efterträdare pågått.

– Under rekryteringsprocessen har vi sökt efter en chef och ledare med passion för patienters tillgång till nya medicinska innovationer och som kan verka för ett gott samarbete mellan läkemedelsbranschen och hälso- och sjukvården. Johan är rätt person att leda och utveckla Lif framåt och har med sin systemförståelse, kompetens och erfarenhet en bredd och ett djup som gör att han passar mycket väl för rollen, säger Malin Parkler, styrelseordförande för Lif, i en kommentar.

Johan Färnstrand tillträder posten den 1 mars.

– Att ta över som vd för Lif och företräda den svenska läkemedelsbranschen är en spännande utmaning i ett händelserikt skede, samtidigt är jag ödmjuk inför uppgiften. Branschen är helt central för utvecklingen av hälso- och sjukvården och utvecklingen inom medicinsk innovation och precisionsmedicin innebär att vi står inför ett paradigmskifte, men vi har samtidigt utmaningar med att nya effektiva behandlingar inte når fram till patienterna där de gör verklig nytta, säger han.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.086