23948sdkhjf

Affibody ingår samarbete med italienskt läkemedelsföretag

Det Solnabaserade företaget Affibody ingår ett samarbets- och licens-avtal med italienska Chiesi Group för att utveckla och kommersialisera behandlingar mot luftvägssjukdomar.

– Samarbetet med Chiesi ökar tempot i Affibodys strategiska utveckling och stärker konkurrenskraften hos vår teknologi, som nu har validerats både kliniskt och kommersiellt. Vi är imponerade av Chiesis betydande engagemang och expertis inom utvecklingen av inhalerade läkemedel och har goda förhoppningar om att det här partnerskapet kommer att bidra till att maximera värdet av inhalerade Affibody-molekyler, säger David Bejker, vd för Affibody AB i ett pressmeddelande.

Avtalet innebär ett samarbete mellan företagen med syfte att utveckla upp till tre program baserade på Affibodys molekyler för att utveckla behandlingar för lungsjukdomar. Den tidiga forskningsverksamheten, utvecklingen och kommersialiseringen kommer att finansieras av Chiesi. Affibody kan enligt avtalet erhålla upfront-, utvecklings-, regulatoriska och kommersiella milstolpsbetalningar på upp till 214 miljoner dollar för det första programmet och kan erhålla upp till 637 miljoner dollar om avtalet utökas till tre program. 

Affibody är ett svenskt företag som utvecklar proteinbaserade läkemedel baserade på deras teknologi Affibody molecules. Chiesi Group är ett italienskt forsknings fokuserat läkemedelsföretag. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094